• Kuntoutusosasto ma-pe 8 - 17 
    050 517 7399               
  • Palvelu- ja tukiasumisyksikkö ma-pe 8 - 17 
    050 517 7399

Päihdekuntoutus ja mielenterveyspalvelut

Tervassalon ympärivuorokautinen peruskuntoutusjakso on 28 vuorokauden mittainen ja se soveltuu kaikkien päihderiippuvuuksien hoitoon. Asiakkaan tarpeiden mukaisesti – esimerkiksi huumeriippuvaisilla asiakkailla – kuntoutusta voidaan jatkaa aina 5 kuukauteen saakka, jolloin puhutaan jatkokuntoutuksesta. 

Huomioimme päihdekuntoutuksessa myös erilaiset psyykkiset sairaudet ja hoidamme monidiagnoosiasiakkaita. Lisäksi tuotamme kattavia mielenterveyspalveluita.

Kuntoutuksemme on päivittäistä, intensiivistä työskentelyä päihdesairauden ja siihen kytkeytyvien teemojen ympärillä. Työskentely tapahtuu yksilöllisesti ja ryhmässä: kirjallisesti ja muilla keinoin. Ammatillisesti ohjattu vertaistuki ja 12 askeleen ohjelma ovat työotteemme keskeisimpiä osia.

Moniammatillinen työryhmämme kartoittaa kuntoutusjakson aikana mm. asiakkaan voimavaroja, vahvuuksia, toiminta- ja työkykyä sekä psyykkistä tai fyysistä sairastavuutta. Kuntoutusjaksoilla asiakkaiden käytettävissä ovat tarvittaessa esimerkiksi lääkärin, teologin, sosiaalityöntekijän ja velkaneuvojan palvelut.

Asiakkaalla ei kuntoutukseen tullessaan saa olla käytössään opioidikorvaushoitoa, vaan siitä tulee vieroittautua ennen kuntoutuksen alkua. Kuntoutusjakson alkaessa psyykkisen ja fyysisen tilanteen olisi hyvä olla kohtalaisen vakaa ja peruslaboratoriokokeiden tarkistettu. Kuntoutukseen tulijan tulee varata omat reseptilääkkeet mukaansa jakson ajaksi. Kuntoutusjakson hintaan sisältyy vain hoidon aikana aloitetut lääkkeet.

Kuntoutusosastollamme on 20 paikkaa, joista 10 on tarkoitettu perus- ja 10 jatkokuntoutuksessa oleville. Kuntoutuksen aikana jokaiselle asiakkaalle laaditaan kirjallinen kuntoutussuunnitelma. Kuntoutusjakson ajalta on mahdollista saada Kelan kuntoutusrahaa. Kuntoutuksemme tavoitteena on päihteettömyys.