Tervassalon logo

Päihdekuntoutus ja päihdehoito

Tervassalon ympärivuorokautinen aloitusjakso on 30-vuorokauden mittainen ja se soveltuu kaikkien päihderiippuvuuksien hoitoon. Päihdekuntoutuksessa otamme huomioon myös toiminnalliset riippuvuudet.

Asiakkaan tarpeiden mukaisesti kuntoutus voi kestää 1-5 kuukautta.

Huomioimme päihdekuntoutuksessa erilaiset psyykkiset sairaudet ja neuropsykiatriset haasteet, siksi se soveltuu myös monidiagnoosiasiakkaille. Lisäksi tuotamme kattavia mielenterveyspalveluita.

Kuntoutusosastollamme on 15 paikkaa ja kuntoutusohjelma on tiiviisti aikataulutettu. Kuntoutusohjelma sisältää mm. yksilö - ja ryhmätyöskentelyä.  Käsittelemme päihdesairautta ja siihen liittyviä teemoja. 

Olemme kehittäneet yksikön jokaiseen jaksoon toipumisen työkirjat, joita työstetään yksilöllisesti ja ryhmissä koko kuntoutuksen ajan. Nämä ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja. Jaksojen tehtävien teossa huomioidaan yksilöllisyys, siksi otamme huomioon jokaisen tavan tuottaa tietoa.

Kuntoutuksen sisältöön kuuluvat  myös vertaistuelliset 12-askeleen toipumisryhmät.                                                                                 

Tervassalossa käytettyjä menetelmiä mm.

  • Psykoedukaatio
  • Motivoiva haastattelu
  • Uusien toimintamallien löytäminen (kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä)
  • Ratkaisukeskeinen työote
  • NLP
  • Luontoläheisyys

Kuntoutusjakson aikana jokaiselle asiakkaalle laaditaan kirjallinen kuntoutussuunnitelma ja nimetään omaohjaaja. Sen aikana otetaan huomioon asiakkaan koko perhe ja siksi perhetapaamiset ovat tärkeitä.

Moniammatillinen työryhmämme kartoittaa kuntoutusjakson aikana mm. asiakkaan voimavaroja, vahvuuksia, toiminta- ja työkykyä sekä psyykkistä tai fyysistä sairastavuutta. Kuntoutusjaksoilla asiakkaiden käytettävissä ovat tarvittaessa esimerkiksi lääkärin, sosiaalityöntekijän, perheterapeutin, psykoterapeutin ja velkaneuvojan palvelut.

Kuntoutuksessa otamme huomioon myös fyysisen kunnon ylläpidon.  Tervassalolla on oma monikäyttöinen kuntosali ja liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Yksiköstä löytyy myös biljardi- sekä pingispöytä. 

Yksiköstä löytyy musiikkihuone, missä mahdollisuus harrastaa musiikkia kosketinsoittimilla, kitaralla, bassolla, bongorummuila tai rummuilla. Musiikkitoimintaa on myös ohjatusti. 

Kuntoutukseen tulijan tulee varata omat reseptilääkkeet mukaansa jakson ajaksi. Kuntoutusjakson hintaan sisältyy vain hoidon aikana aloitetut lääkkeet.

Kuntoutuksen loppuessa pyydämme jokaiselta asiakkaalta nimettömän ja kirjallisen palautteen kuntoutusjaksolta. Palautteen avulla kehitämme Tervassalon toimintaa. 

Jälkiseurantaa varten pyydämme kirjallisen luvan saada olla yhteydessä asiakkaaseen yhden, kolmen ja kuuden kuukauden välein kuntoutuksen päätyttyä.

 

 

VIESTI

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti alla olevalla lomakkeella

Tervassalon Päihdeklinikka

Tervassalon päihdeklinikka Oy on laitosmuotoisiin päihde- ja monidiagnoosipalveluihin erikoistunut yritys. Kuntoutusohjelma perustuu ratkaisukeskeisyyteen ja kogniitivisen terapian menetelmiin. Kuntoutusohjelmassa on mukana myös AA-, NA-, AAL-vertaistukiryhmät. Tervassalossa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan, myös luontoyhteyden ja liikunnan terapeuttisia vaikutuksia. Erikseen sovittaessa kuntoukseen voi ottaa lemmikin mukaan. Kuntoutusjakson ajalta on mahdollista saada Kelan kuntoutusrahaa. Klinikka sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Pielisjoen rannalla, noin 20 kilometriä Joensuusta.

Yhteystiedot ja numerot

Osoite: Sairaalatie 6 C, 80850 Paihola

Tervassalon info sähköposti: asiakaspalvelu@tervassalo.fi

Seuraa meitä Somessa

Päihdekuntoutus

Yhteisöasuminen

Ota yhteyttä ja aloitetaan uusi raitis elämä

050 468 7186
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram