Vieroitushoito

Vieroitusosastolla tarjotaan ympärivuorokautista laitoshoitoa huume-, lääke-, monipäihdevieroittautujille. Sen lisäksi tarjoamme korvaushoidon tasapainotuksia, aloituksia, vaihdoksia ja lopetuksia. Vieroitukseen voi hakeutua täysi-ikäiset henkilöt koko Suomen alueelta.  Hoitojakson pituus arvioidaan yksilöllisesti kunkin tarpeen mukaan.

Vieroitushoito-osaston tavoitteena on katkaista päihdekierre, hoitaa vieroitusoireita, tukea asiakasta normaaliin vuorokausirytmiin ja herätellä asiakasta havaitsemaan päihdekäyttönsä riskit. Vieroituksessa käsitellään päihteidenkäytön vaikutuksia ja seurauksia sekä sen tarkoituksena on myös motivoida jatkohoitoon. Vieroitusjakson tavoitteena on myös kartoittaa potilaan fyysistä ja psyykkistä terveydentilaa, sosiaalista tilannetta ja voimavaroja. 

Päihdekierteen katkaisemiseksi ja asiakkaan tilanteen rauhoittamiseksi hoito on suljettua niin, että vieraita ei oteta vastaan ja piha-alueille ei pääse ulkoilemaan ilman henkilökuntaa. Vieroituksen alussa on tavoitteena, että potilas rauhoittuu osastolla ja lepää riittävästi. Puhelimen käyttö on rajattua koko vieroitusjakson ajan.

Vieroitusoireet hoidetaan lääkkeellisesti ja lääkehoito suunnitellaan jokaiselle asiakkaalle erikseen. Yksikön lääkäri- tai yksikön lääkäri yhdessä lähettävän lääkärin kanssa-sopii vieroituksen lääkityksen ja mahdollisesti hoidon keston.

 

Vieroituksen hinta:

385 € / vuorokausi

Sisältää kaikki vieroitukseen tai korvaushoitoon liittyvät lääkkeet.