Vierotus

Vieroitusosastolla tarjotaan ympärivuorokautista laitoshoitoa huume-, lääke-, monipäihdevieroittautujille. Lisäksi tarjotaan korvaushoidon tasapainotuksia, aloituksia, vaihdoksia ja lopetuksia. Vieroitukseen voi hakeutua täysi-ikäiset henkilöt kautta Suomen. Hoitojakson pituus arvioidaan yksilöllisesti kunkin tarpeen mukaan.

Vieroitushoito-osaston tavoitteena on katkaista päihdekierre, hoitaa vieroitusoireita, tukea asiakas normaaliin vuorokausirytmiin ja herätellä asiakas havaitsemaan päihdekäyttönsä riskit, vaikutukset ja seuraukset sekä motivoida jatkohoitoon. Hoitojakson tavoitteena on myös kartoittaa potilaan fyysistä ja psyykkistä terveydentilaa, sosiaalista tilannetta ja voimavaroja. 

Päihdekierteen katkaisemiseksi ja asiakkaan tilanteen rauhoittamiseksi hoito on suljettua niin, että vieraita ei oteta vastaan ja piha-alueille ei pääse ulkoilemaan ilman henkilökuntaa. Vieroituksen alussa on tavoitteena, että potilas rauhoittuu osastolle ja lepää riittävästi. Puhelimen käyttö on rajattua koko hoitojakson ajan.

Vieroitusoireet hoidetaan lääkkeellisesti ja suunnitellaan jokaiselle asiakkaalle erikseen. Yksikön lääkäri- tai yksikön lääkäri yhdessä lähettävän lääkärin kanssa sopii vieroituksen lääkityksen ja mahdollisesti hoidon keston.

 

 

Vieroituksen hinta

385 € vuorokausi, sisältää kaikki vieroitukseen tai korvaushoitoon liittyvät lääkkeet.